Nattamat i Göteborg

Göteborg är en av sveriges största städer. Där förväntas det finnas möjligheter till att festa och roa sig nattetid precis som i alla större städer världen över. Göteborg är en stad att festa i. När man har festat ska man kunna få sig en bit nattamat.

Klassisk nattamat är snabbmat som du äter på en grill efter att du har festat hela kvällen och natten. Därför gäller det att veta var man kan få tag på mat efter 03.00. Här får du fyra snabbgrillar som erbjuder klassiska alternativ men även vegansk/vegetarisk mat i vissa fall.

De är rangordnade efter öppettider, läge, meny och kvalitet.

Jonsborgsgrillen

Jonsborgsgrillen har det perfekta läget och är en riktig klassiker. Grillen ligger mitt på avenyn. Det går att äta under tak och med skydd från kylan en kall kväll. Gott om platser utanför med fin utsikt över avenyn. På fredag och lördag är det öppet till 06.00. Urvalet är brett. Det finns nästan lika många veganska/vegetariska alternativ som traditionella. Kvalitén är god. Så god man kan vänta sig mitt i natten.

Besök deras hemsida.

Lasse på Heden

Som namnet antyder ligger denna grill på Heden. Den ligger i korsningen Södra vägen och Engelbrektsgatan. På fredagar och lördagar är det öppet till 05.00. Känd för sina goda burgare och för sitt hemlagade mos. Kvalitén är god.

Besök deras hemsida.

Göteborgs Kebab och Grillhouse

Grillen ligger på Vasaplatsen vilket är centralt. Öppettiderna är generösa hela veckan. 06.00 på fredag och lördag och 04.00 övriga veckodagar. Känd för sin kebab. Kvalitén är okej, kunde vara bättre.

Har ingen hemsida.

Nobelgrillen

För boende i östra centrum är detta en klassiker. Grillen byggdes ut för några år sedan och har fräscha platser under tak. Perfekt när det är kallt. Finns även gott om platser ute när det är varmt. De har öppet till 04.30 på fredagar och lördagar. På vardagar är det öppen till 00.30 och på söndagar stänger de vid 23.30. Utbudet är brett. Vissa alternativ för veganer/vegetarianer. Kvalitén är god. Det finns en busshållplats och en parkering precis intill för den som vill ta sig en tur. Ligger på Nobelplatsen ett stenkast från Redbergsplatsen.

Besök deras hemsida.

26 Jun 2021