Frisbeegolf i Göteborg

Frisbeegolf, eller discgolf som det också heter, är en perfekt sport och motionsform om man vill umgås och samtidigt hålla distans. Den passar lika bra för boende i Göteborg som för besökare. Läs lite om sportens historia och regler.

Det finns fyra platser i Göteborg med frisbeegolf-banor. Här nedan får du kort information om var och en. Det går att hyra frisbee/disc vid samtliga banor. Svårighetsgraden för Skatås och Slottskogen, som har de största banorna, är ungefär desamma. Längen och speltiden skiljer sig åt något. Duktiga spelare rekommenderas att välja Skatås eller Slottskogen. Nybörjare och familjer rekommenderas besöka Tolered.

Slottskogen och Skatås har båda banklassificering A2. Banor med klass A (A-AAA) har varierad längd och är utmanande nog för skickliga spelare.

Det finns möjligheter till fika i anslutning till samtliga banor.

Ruddalen

Banan har nio hål och är gratis. Terrängen är ganska platt och det är tätt mellan hålen vilket gör att speltiden blir kort. Den underhålls inte för närvarande men det går utmärkt att spela. Klassificeringen är C3. Banan anlades 2008.

Skatås

Det finns två banor i Skatås. En bana har 18 hål och en bana har nio hål. Avgiften är 25 kronor. Banorna är välskötta med varierande terräng. Den längre banan tar ca två timmar. Genomsnittlig banlängd är 80 meter. Banorna ligger i utkanten av ett stort naturområde i östra Göteborg. Läs mer om banan och spelregler. Skatås är Göteborgs äldsta bana anlagd redan 1990.

Slottskogen

Här finns en 22-hålsbana och en 12-hålsbana. Avgiften är 20-50 kronor per dag beroende på ålder. Välskötta och välbesökta banor som ursprungligen anlades 1994. Den längsta banan beräknas ta 2.45 timmar med max sex spelare. Den genomsnittliga banlängden är 74 meter. Slottskogen är en av Göteborgs största parker. Man kan också passa på att göra annat när man är där. Hitta mer info om banorna här.

Tolered

Banan har sex hål och är perfekt för nybörjare. Bästa alternativet för hela familjen. Det är gratis. Den är välskött och ligger i vacker lövskog på Hisingen. Eftersom den anlades så nyligen som 2019 håller den god standard. Det finns en del utmaningar även för den rutinerade spelaren. Genomsnittslängden är 47 meter och det bör ta mindre än en timma att gå igenom hela banan med en grupp på ca sex personer. Klassificering D1.

Övriga banor

Det finns fler banor i göteborgsområdet som inte har Göteborg som postadress.

Kärra har en bana med 18 hål som lämpar sig bra för nybörjare. Den underhålls sporadiskt. Deh har klassificering B3.

Det finns också träningskorgar på olika ställen i området.

19 Jun 2020